Наставак сарадње између UNODC и AEPTM

17/10/2019

Делегација UNODC, коју је водио шеф уреда ове организације УН-а у Бечу Олексиy Фесхцхенко, посјетила је Агенцију за школовање и стручно усавршавање кадрова. У разговору са Сашом Говедарицом. замјеником директора Агенције и Дуњом Галић, водитељицом Одсјека за подршку, разаматране су могућности даљње сарадња које је започела у јуну ове године кроз организирање обуке из програма „Изградња регионалних капацитета у борби против прања новца и финансирања тероризма у југоисточној Европи“, у склопу које је обучено 10 тренера из области финансијских истрага.   

Представници UNODC-а понудили су представницима наше институције инсталацију платформе LMS - Learning Manegement Systems. Ријеч је о систему за управљање обукама, који ће унаприједити и олакшати процесе организовања специјалистичких обуке из различитих области, пошто је поменута платформа компатибилна са системом е-учења којег наша агенција већ има.

Такођер, постигнут је договор да Агенција за школовање и стручно усавршавање кадрова настави са организовањем специјалистичких програма који се тичу финансијских истрага, за које постоји интерес у полицијским агенцијама БиХ. UNODC ће Агенцији уступити и све наставне планове и програме, који су резултат раније поменутог Програма „Изградња регионалних капацитета у борби против прања новца и финансирања тероризма у југоисточној Европи“.